تحقیق گیاه شناسی گل همیشه بهار و تأثیر تاریخ کاشت و فسفر بر عملکرد گیاهان دارویی

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق گیاه شناسی گل همیشه بهار  و تأثیر تاریخ کاشت و فسفر بر عملکرد گیاهان دارویی دارای ۵۷ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۱- مقدمه    ۵
۱-۲- کشت گیاهان داروئی    ۷
۱-۳- تعریف گیاهان دارویی    ۱۰
۱-۴- استفاده از گیاهان دارویی    ۱۰
۱-۵- گل همیشه بهار    ۱۱
۱-۶- کشور های تولید کننده همیشه بهار    ۱۱
۱-۷- خاستگاه و پراکنش همیشه بهار    ۱۲
۱-۸- رده بندی و مشخصات گیاهشناسی    ۱۳
۱-۹- مواد مؤثره    ۱۳
۱-۱۰- استفاده دارویی    ۱۵
۱-۱۱- اثرات آلرژیزا و تأثیرات جانبی    ۱۸
۱-۱۲- استفاده خوراکی    ۱۹
۱-۱۳- استفادههای دیگر    ۱۹
۱-۱۴- اکولوژی    ۲۰
۱-۱۵- اثر عوامل خاکی بر همیشه بهار    ۲۱
۱-۱۶- نیازهای غذایی و توصیه های کودی    ۲۱
۱-۱۷- اثر نیتروژن    ۲۲
۱-۱۸- تاریخ و فواصل کاشت    ۲۳
۱-۱۹- زمان برداشت محصول    ۲۳
۱-۲۰- تناوب کاشت    ۲۳
۱-۲۱- آماده سازی خاک    ۲۳
۱-۲۲- روش کاشت    ۲۴
۱-۲۳- مراقبت و نگهداری    ۲۵
۱-۲۴- برداشت محصول    ۲۷
۱-۲۵- اهداف اصلاحی و انتخاب واریته    ۲۸
۲-۱- افزایش تولید محصولات    ۲۹
۲-۲- عناصر غذایی و عملکرد گیاه    ۲۹
۲-۳- کودهای شیمیایی    ۳۱
۲-۴- اهمیت تغذیه صحیح گیاه    ۳۲
۲-۵- تأثیر عوامل مختلف بر عملکرد گیاهان دارویی    ۳۳
۲-۵-۱ – تأثیر تاریخ کاشت در گیاهان دارویی    ۳۳
۲-۵-۲- تأثیر ارقام مختلف    ۴۱
۲-۵- ۳- فسفر    ۴۳
فهرست منابع    ۴۸

 منابع

۱- قربان‌زاده، ا. غلامی، ب. فیض، غ. ملک زاده، ر. زمانی‌مقدم، ا. ۱۳۸۵٫ بررسی اثرات تاریخ و تراکم کاشت بر عملکرد کمی و کیفی آویشن برگ باریک. خلاصه مقالات سومین همایش گیاهان دارویی.

۲- کوچکی، ع. سرمدنیا، غ. ح. ۱۳۸۸٫ فیزیولوژی گیاهان زراعی. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. ۲۱۹ ص.

۳- امامی، ب. کریمی، م، ر. ۱۳۸۷٫ بررسی اثر کاربرد کودهای شیمیایی فسفاته و کود های زیستی بر عملکرد گندم. نشریه نهاده. شماره ۵۴٫ شرکت خدمات حمایتی.

۴- زینلی، ح. حسینی، ح. حلاجی، ع. ۱۳۸۵٫ اثرات سطوح مختلف کود فسفر و زمان برداشت در نعناع فلفلی. خلاصه مقالات سومین همایش گیاهان دارویی.

۵- دوازده امامی، س. ۱۳۸۲٫ کاربردهای گیاهان دارویی. نشر نصوح. ۱۵۸ ص.

۶- ثقه‌الاسلامی،م،ج. موسوی، س، غ. ۱۳۸۷٫ اثر تراکم و تاریخ کاشت بر عملکرد دانه و میزان گل در گیاه همیشه بهار. مجله پژوهش‌های زراعی ایران. جلد ۲٫شماره ۶٫

۷- امیدبیگی، ر. ۱۳۸۶٫ رهیافت‌های تولید و فرآوری گیاهان دارویی. جلد دوم. انتشارات طراحان نشر. ۳۸۷ ص.

۸- امیدبیگی، ر.۱۳۷۸٫ داروهای گیاهی از گذشته تا کنون. مجله صنایع بهداشتی و آرایشی، شماره ۱۹۰٫

۹- امیدبیگی، ر. ۱۳۷۹٫ رهیافت‌های تولید و فرآوری گیاهان دارویی، جلد اول، چاپ دوم، انتشارات طراحان نشر. ۳۴۲ ص.

۱۰- امیدبیگی، ر. ۱۳۸۲٫  تولید و فرآوری گیاهان دارویی. انتشارات آستان قدس رضوی. ۳۸۹ ص.

۱۱- امیدبیگی، ر. ۱۳۸۴٫  فصل‌نامه پژوهشی گیاهان معطر و دارویی ایران. جلد ۲۱، شماره ۴٫

۱۲- ملکوتی، م. ج. ۱۳۷۶٫ مصرف کود در اراضی فاریاب و دیم. انتشارات دانشگاه تربیت مدرس. ۸۷ ص.

۱۳-Sharma, R. 2004. Agro- Techniques of Medicinal Plants. Daya Publishing House, Delhi. Chillan. Crop Sci. V: 63. 235-237.

۱۴-Shankar, G. H. 2003. Influence of sowing date and seed origin on the yield of capitula of calendula officinalis L. during two growing seasons in Chillan. Crop Sci. V: 63. 235-237.

۱۵-Berkenkamp, B.1999. A growth stage key for rape. Canadian Journal of plant Science. Vol: 53. 213-221.

۱۶-Blumenthal, M. Busse, W. Goldberg, A. Gruenwald, J. Hall, T. Riggins, C. W.  ۲۰۰۷٫ Therapeutic Guide to Herbal Medicines. American Botanical Council.

۱-۱- مقدمه

از صدها قرن پیش، در روزگاران کهن و از دورانی که بشر به صورت انسان امروزی در صحنه حیات و زندگی خودنمایی داشت و برای بقاء خود مبارزه می‌کرد، به موازات تلاش برای تهیه غذا و پوشاک، به حفظ سلامت خود نیز می‌اندیشید. بنابراین اندیشه و تلاش برای تأمین سلامتی و یافتن روش‌هایی برای سالم زیستن و رفع ناراحتی‌های بدنی یا نا خوشی‌ها که بعداً به علم طب معروف شد، مسلماً در ردیف اولین جرقه‌های فکر انسان بوده و تلاش برای سالم زیستن و علم طب دارای ابعادی بسیار وسیع به درازای تاریخ خلقت انسان و پهنای هزاران تحقیق و تجسس و تجربه است. در ایران در دوران هخامنشی، طب گیاهی گسترش چشم‌گیری داشته و اضافه بر تجربیاتی که در کشور وجود داشته، از دست‌یافته‌های یونانی نیز استفاده می‌شده است. در دوره ساسانیان، طب سنتی در ایران گسترش فراوانی یافت و مدرسه طبی معروف جندی شاپور تأسیس شد. پس از انقراض سلسله ساسانیان، در دوران خلفای عباسی، مرکز طبی جندی شاپور به بغداد انتقال یافت و جنبشی برای ترجمه آثار طب یونان به زبان عربی شروع شد. از اولین پزشکان معروف ایرانی، محمدبن زکریای رازی و مؤلف دایره‌المعارف پزشکی می‌باشد و قریب یکصد جلد کتاب و رساله نظیر حاوی، منصوری، طب‌الملوکی و رساله آبله و سرخک و نظایر آن نوشته است و به ریاست مرکز طبی بغداد نیز برگزیده شد. شیخ‌الرئیس ابوعلی سینا در قرن پنجم هجری، کتاب‌های متعددی به زبان‌های عربی و فارسی نوشته است. از جمله کتاب‌های قانون، قولنج و رساله نبض، که رساله نبض به زبان فارسی است (میرحیدر، ۱۳۸۲). در روزگاران کهن، گیاهان نه تنها برای معالجه بیماری‌ها به کار گرفته می‌شده‌اند، بلکه عنصر اصلی تهیه مواد مختلف گیاهی برای مومیایی و حفظ اجساد و جلوگیری از فساد آنها و همچنین ترکیباتی برای زیبایی و آرایش زنان و تهیه روغن‌های طبی و عطرها و تریاق و ضد سم و نظایر آن بوده‌اند و مصارف غذایی گیاهان به عنوان ادویه خیلی محدود بوده است (فلاحتگر، ۱۳۸۲).

اواخر قرن نوزدهم، به دلیل پیشرفت‌های روزافزون علوم مختلف، به ویژه علم شیمی و داروسازی، اولین استخراج مواد خالص شیمیایی به منظور کاربردهای دارویی انجام گرفت و در راستای درمان بیماران، به نحو چشمگیری اعجاز نمود. بدین وسیله، طیف گسترده‌ای از داروها، در رنگ‌ها، شکل‌ها و اندازه‌های مختلف توسط متخصصان داروساز پدید آمد. ساخت این داروها سبب شد تا تحقیق بر روی گیاهان دارویی، یک باره به رکود کشیده شود آگاهی از عوارض سوء داروهای شیمیایی و با اشتیاق فراوان، آنها را  به بیماران خود تجویز می‌کردند، تا اینکه به تدریج زمزمه‌هایی در مورد عینیت یافتن مسأله اثرهای جانبی داروها در جوامع علمی شنیده شد. سرانجام، محققان با استفاده از تجربیات علمی، رفته رفته به منافع و مزایای استفاده از داروهایی با مواد مؤثره طبیعی پی بردند، بنابراین نظر پژوهش‌گران به گیاهان دارویی جلب شد و تحقیقات گسترده‌ای بر روی آنها انجام پذیرفت. به طوری که قرن بیستم را قرن گیاهان دارویی نام نهاده‌اند. در حال حاضر اهمیت کاشت، داشت، برداشت و فرآیندهایی که پس از برداشت یک گیاه دارویی به منظور افزایش مقادیر مواد مؤثره تا استحصال آنها را در صنایع داروسازی مقرون به صرفه کند، بسیار مورد قرار گرفته است. مواد مؤثره تشکیل دهنده آنها نیز به راحتی قابل کنترل است. فراهم نمودن شرایط مساعد زیست محیطی نظیر آب و هوا، مواد و عناصر غذایی خاک، بهبود وضع خاک و مبارزه با آفات و بیماری‌ها در این مساحت‌های محدود نیز می‌تواند به آسانی و به موقع انجام گیرد. از این رو، گروه‌های تحقیقاتی صنایع نوین داروسازی بسیاری از کشورها، توجه خود را به کشت و پرورش گیاهان دارویی معطوف داشته‌اند (امیدبیگی،۱۳۸۶).

متأسفانه ظهور طب نوین در غرب و بسط و گسترش آن در نقاط عالم، سبب شد تا دانش و مهارت استفاده از طب سنتی و گیاهان دارویی تحت‌الشعاع  آموزه‌های جدید قرار گرفته و به کلی از برنامه‌های حذف شود. اما رویکرد دوباره بشر به این روش درمانی باعث شد که امروزه بیش از ۸۰ درصد تحقیقات در مراکز تحقیقات دارویی دنیا معطوف به استفاده از مواد گیاهی و طبیعی گردد. در حال حاضر در کشورهای غربی و آمریکا نهضت بسیار گسترده‌ای در زمینه استفاده از داروهای گیاهی و طبیعی شروع شده است (فلاحتگر،۱۳۸۲).

گیاه نیز مانند هر داروی شیمیایی دیگر دارای اثرات شیمیایی خاصی است که مصرف آن همانند سایر داروهای گیاهی دارای دوز و مقدار معینی است، لذا اگر به طور سرخود و نا به جا مصرف گردد، همانند سایر داروهای شیمیایی خطرناک بوده، اثرات سوئی به دنبال خواهد داشت ( فلاحتگر، ۱۳۸۲ ). در دوره جدید صنایع داروسازی، پزشکان و گروه‌های تحقیقاتی بسیاری از کشورها بار دیگر توجه خود را به منابع طبیعی و گیاهان داویی معطوف داشته‌اند، به طوری که امروزه شاهد احداث مزارع وسیع آزمایشی و تولیدی هستیم. کشت گیاهان دارویی در حال حاضر شاخه مهمی از کشاورزی و منبع اصلی استخراج و مواد اولیه ساخت داروهای موجود به شمار می رود (زمان،۱۳۸۲).

اهداف اجرایی این پژوهش عبارت است از :

۱- بررسی و مقایسه اثر کود فسفر بر رشد گل همیشه بهار

۲- بررسی اثر کاربرد کود فسفر و تاریخ کاشت بر خصوصیات کمی گل همیشه بهار

۳- بررسی اثر کاربرد کود فسفر و تاریخ کاشت بر خصوصیات کیفی گل همیشه بهار

۴- بررسی اثر تاریخ کاشت بر رشد گل همیشه بهار

فرضیات آزمایش نیز عبارتند از:

۱- استفاده از کود فسفر باعث افزایش معنی‌دار عملکرد دانه در گل همیشه بهار می‌گردد.

۲- استفاده از کود فسفر باعث افزایش معنی‌دار عملکرد بیولوژیکی در گل همیشه بهار می‌گردد.

۲- افزایش معنی‌دار عملکرد بیولوژیکی در گل همیشه بهار در نتیجه مصرف کود فسفر

۳- تاریخ کاشت بهینه باعث افزایش معنی‌دار عملکرد دانه در گل همیشه بهار می‌گردد.

۴- تاریخ کاشت بهینه باعث افزایش معنی‌دار عملکرد بیولوژیکی در گل همیشه بهار می‌گردد.

۱-۲- کشت گیاهان داروئی

 فلات ایران به عنوان منشأ و خاستگاه بسیاری از گیاهان دارویی معرفی شده است و با توجه به نیاز صنایع دارویی، غذایی، آرایشی و بهداشتی به گیاهان دارویی به عنوان مواد اولیه تولیدات صنایع مذکور، کشت گیاهان دارویی در کشور ما در حال گسترش بوده، در این رابطه انجام تحقیقات و مطالعات بیشتری لازم است (امیدبیگی، ۱۳۷۹). نیاز صنعت داروسازی به مواد گیاهان به حدی زیاد است که امکان تأمین آن از طبیعت غیر ممکن است، بنابراین بسیاری از این گیاهان باید در مزارع بزرگ کشت شوند و می‌باید یک سری عوامل اساسی در نظر گرفته شوند تا گیاه کیفیت و میزان مواد موثره خود را حفظ کند (زمان، ۱۳۸۲). روند رو به افزایش مصرف گیاهان دارویی، بدون توسعه روش‌های مناسب کاشت و مدیریت و برنامه‌ریزی صحیح، پیامدهای نگران کننده‌ای نظیر تخریب محیط زیست را در بر خواهد داشت. اگرچه قیمت گیاهان جمع‌آوری شده از منشأ طبیعی و وحشی بسیار ارزان‌تر است، ولی برای جلوگیری از نابودی عرصه‌های طبیعی، عدم یکنواختی محصولات جمع‌آوری شده و در بعضی موارد کیفیت پایین آنها، اجرای عملیات پس از برداشت نامناسب و در نهایت ناکافی، پاسخگویی نیاز صنایع دارویی نمی‌باشند و به منظور رفع نیاز صنایع دارویی، باید تولید و کشت گیاهان دارویی در مزارع و همچنین فرآوری صنعتی آنها توسط متخصصان مربوط صورت گیرد. به طوری که از منابع طبیعی به عنوان الگو و مدل به منظور تولید انبوه مواد دارویی در کشت و صنعت بهره‌برداری گردد. با توجه به این موضوع که هنوز انسان تمام استعدادهای دارویی طبیعت را به طور کامل نشناخته است، تاکید اصلی متخصصان، حفظ استعدادهای ناشناخته و جلوگیری از انقراض و حمایت از گونه های طبیعی است (امید بیگی، ۱۳۸۴).

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق گیاه شناسی باقلا و بیماریهای آن
  • تحقیق گیاه شناسی محلب و عوامل موثر و روش‌های بالابردن جوانه‌زنی بذر
  • تحقیق گیاه شناسی جو و اثرات تنش خشکی بر ویژگیهای فیزیولوژیک و آناتومیک گیاه
  • تحقیق گیاه شناسی ذرت و کودهای بیولوژیک و نقش آن‌ها در تغذیه گیاهان
  • تحقیق مشخصات گیاه شناسی آلوئه ورا و تاثیر آبیاری با فاضلاب بر گیاهان
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.