453 views
پیشینه تحقیق اثرات تنش خشکی بر رشد گیاهان و اثرات حاصل از محلولپاشی برگی آسکوربیک اسید، سالیسیلیک اسید، پرولین و گلایسینبتائین دارای ۵۶ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱-۱ مقدمه ۵
۱-۲ تاریخچه ۶
۱-۳ کشت سورگوم در ایران ۷
۱-۴ گیاهشناسی سورگوم ۸
۱-۵ اکولوژی سورگوم ۱۰
۱-۶ انواع سورگوم ۱۱
۱-۶-۱ سورگوم علوفهای: ۱۱
۱-۷ ترکیبات شیمیایی موجود در سورگوم: ۱۲
۱-۸ کاربرد سورگوم ۱۲
۱-۸-۱ مصارف خوراکی: ۱۳
۱-۸-۲ تغذیه حیوانات: ۱۳
۱-۸-۳ تولیدات صنعتی: ۱۴
۱-۸-۴ تولید اتانول و باگاس: ۱۴
۱-۹ تنشهای محیطی: ۱۵
۱-۹-۱ نقش آب در گیاهان ۱۵
۱-۹-۲ تنش خشکی ۱۶
۱-۹-۳ اثرات خشکی بر رشد و عملکرد ۱۷
۱-۹-۳ اثرات خشکی بر روابط آب ۱۸
۱-۹-۴ اثرات خشکی بر روابط غذایی ۱۸
۱-۹-۵ اثرات خشکی بر فتوسنتز ۱۹
۱-۱۰ مکانیسمهای فیزیولوژیکی تحمل به خشکی ۲۰
۱-۱۰-۱ حفظ آب سلول و بافت ۲۱
۱-۱۰-۲ نقش آنزیمهای آنتی اکسیدان ۲۱
۱-۱۱ خصوصیات مطلوب یک بوته گیاهی برای تحمل خشکی ۲۲
۱-۱۱-۱ تعداد پنجه ۲۲
۱-۱۱-۲ ریشه ۲۲
۱-۱۱-۳ خوشه ۲۳
۱-۱۱-۴ برگ ۲۳
۱-۱۲ راهبرد ها در شرایط تنش: ۲۴
۲-۱ اثر تنش خشکی بر تعداد و سطح برگ گیاه ۲۱
۲-۲ اثر تنش خشکی بر کلروفیل ( aو b) و کارتنوئید برگ ۲۲
۲-۳ اثر تنش خشکی بر محتوای نسبی آب برگ (RWC): ۲۵
۲-۴ اثر تنش خشکی بر قطر و ارتفاع ساقه گیاه ۲۶
۲-۵ اثر تنش خشکی بر عملکرد علوفه تر و خشک: ۲۷
۲-۶ شاخص سطح برگ(LAI): ۲۹
۲-۷ مروری بر اثرات حاصل از محلولپاشی برگی آسکوربیک اسید، سالیسیلیک اسید، پرولین و گلایسینبتائین ۳۰
۲-۷-۱ آسکوربیک اسید ۳۲
۲-۷-۲ اسیدسالیسیلیک ۳۳
۲-۷-۳ پرولین و گلایسینبتائین ۳۷
منابع ۴۰
کوچکی، ع. ۱۳۷۲، زراعت در مناطق خشک. انتشارات جهد دانشگاهی مشهد
کوچکی،ع و ک، سرمد نیا ۱۳۷۹ فیزیولوژی گیاهان زراعی. ترجمه انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد ۴۰۰ص
کوچکی، ع. و ع. ح. سرمدنیا. ۱۳۷۹٫ فیزیولوژی گیاهان زراعی. ترجمه. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد
کوچکی، ع، ۱۳۶۴، زراعت در مناطق خشک، انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد، ۲۰۲ صفحه.
کوچکی، ع، و ح، خیابانی و غ، سرمدنیا، ۱۳۶۶، تولید محصولات زراعی، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد،شماره ۹۷،۶۳۸ صفحه.
رحمانی، م.، حبیبی، م. شیرانی راد، ا و ج. دانشیان ۱۳۸۸٫ اثر کاربرد غلظتهای مختلف پلیمر سوپرجاذب بر عملکرد و فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان در گیاه دارویی خردل در شرایط تنش خشکی. مجله علمی پژوهشی تنشهای محیطی در علوم گیاهی . ۱ (۱ ). ۲۳-۲۸
رستگاری، م.ع. ۱۳۷۸٫ دیمکاری، انتشارات برهمند، چاپ سوم ؛۳۷۶ص.
زهتابیان، غ.ر.، زارع چاهوکی، م.ع.، ۱۳۸۹٫ مقایسه عملکرد و میزان پروتئین در پنج رقم سورگوم علوفه ای در شرایط آب و هوایی خراسان جنوبی. نشریه زراعت (پژوهش و سازندگی). ۸۸: ۲۰ – ۲۵
سپاسخواه، ع.، ۱۳۷۵، کم آبیاری به روش آبیاری جویچه ای یک در میان. مجموعه مقالات هشتمین سمینار کمیته آبیاری و زهکشی ایران: ۳۰۶-۲۹۱
سورگوم علوفه ای. مجله پژوهش در علوم زراعی. ۱( ۲): ۱۱ – ۲۳٫
Kaya, M.D., Okçub, G., Ataka, M., Çıkılıc, Y., Kolsarıcıa, Ö., (۲۰۰۶) Seed treatments to overcome salt and drought stress during germination in sunflower (Helianthus annuus L.), Eur. J. Agron. 24, 291–۲۹۵٫
Khan W., Prithviraj B. and Smith D. l. 2003. Photosynthetic response of com and soybean to foliar application of salicylates. J. Plant Physiol., 160: 485-492.
Khan, A., and M. Ashraf. 1993. Water relations and drought tolerance in two wheat varieties undea water stress. Pakis. J. Sci. Indust. Res. 36: 151-155.
khanova, E. A., Fedina A. B., Kulaeva O. N., (1999). Effect of salicylic acid and (2´-۵´)- oligoadenylates on protein synthesis in tobacco leaves under heat shock conditions: comparative study. Russ. J. of Plant Physiol., 46, 16–۲۲٫
Khodary S. E. A. 2004. Effect of salicylic acid on the growth, photosynthesis and
Kholova, J., C.T. M. Hasan, M.Khocova and V. Vadie. (2011). “Doesa terminal drought tolerance Q TL contribute to differences in ros scavenging enzymes and photosynthetic pigments in pear millet exposed to drought ? .” journal of Environmental and Experimental Botany. 71 (2): 99-106.
نگرش عمیقتر به گیاهان علوفهای با توجه به افزایش تقاضا برای غذا به علت رشد فزاینده جمعیت و اهمیت پروتئین در جیره غذایی مردم و از آنجائیکه این پروتئین بطور عمده از طریق فرآوردههای دامی تأمین میشود، ضروری است. نقش گیاهان علوفه ای درتولید دام و در نتیجه تأمین نیاز انسان به فرآوردههای دامی از اهمیت غیر قابل انکاری برخوردار است. با این وجود، متأسفانه در کشور ما به تولید و مدیریت گیاهان علوفهای در مقایسه با سایر محصولات زراعی کمتر توجه شده است برای جبران کمبود علوفه نیاز به گیاهانی است که ضمن تولید علوفه بیشتر و کیفیت مناسب، نسبت به شرایط نامساعد محیطی نیز مقاوم باشند تا در طول سال به خصوص فصلهایی از سال که کمبود علوفه به صورت حادتر مطرح میشود بتوانند تولید داشته باشند و نیاز دامها را تامین نمایند. در این راستا سورگوم[۱] نه تنها از عملکرد بالایی برخوردار است بلکه با شرایط اقلیمی اکثر مناطق ایران به خصوص مناطق گرم و خشک و معتدل سازگاری خوبی دارد (فومن و همکاران، ۱۳۸۷). سورگوم از نظر اهمیت غذایی پنجمین غله دنیا پس از گندم، ذرت، برنـج و جـو محسوب میشود. مهمترین کشورهای عمده تولید کننده سورگوم آمریکا، هندوستان، آرژانتین، چین، مکزیک، نیجریه و سودان هستند. سورگوم در شمال و جنوب آمریکا، اروپا و استرالیا به مصرف تغذیه دام میرسد اما در آسیا، آفریقا و آمریکای مرکزی بیشتر مصرف خوراکی دارد (FAO, 1989). سورگوم گیاه مقاومی بوده و در شرایطی که برای بیشتر غلات نامناسب است قادر به تولید بذر میباشد. به دلیل مقاومت این گیاه نسبت به خشکی، برای مناطقی که بارندگی منظمی ندارد گیاه مناسبی است (Purseglove., 1972). اگرچه پتانسیل عملکرد آن شبیه ذرت (Pickett and Fredericks., 1959) میباشد، ولی کشت این گیاه در مناطق نیمهخشک حارهای که میزان بارندگی سالانه بیش از ۵۰۰ میلیمتر بوده معمول است. در این مناطق بارش سالیانه در خلال دو تا هفت ماه از سال، بیشتر از میزان تبخیر و تعرق میباشد. بهبود و افزایش عملکرد سورگوم منوط به شناخت بهتر صفات فیزیولوژیکی و رشد و نمو آن است.
سورگوم از قدیمالایام در ایران وجود داشته وبعد از کشور یمن، در خاورمیانه بیشترین توده بومی (۴۲۱ توده) از ایران جمعآوری شده است (فومن و همکاران، ۱۳۸۵). علاوه بر سایر مصارف معمول، اولین بار ایرانیان باستان شیره گیاه Sorghum Saccharatum را به منظور تهیه شکر مورد استفاده قرار دادند (فومن ۱۳۸۹). با توجه به کمبود علوفه در ایران، نوع علوفهای آن اولویت دارد و سطح زیر کشت آن در ایران بیشتر از ۴۰۰۰۰ هکتار است (کیخانی و همکاران، ۱۳۸۹). پراکندگی جغرافیایی سورگوم از طریق جاده ابریشم صورت گرفته و از آسیا به سایر مناطق دنیا راه یافته است. سوابق نشان میدهد که سورگوم در حدود ۱۹۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در قاره آسیا و به بویژه در هندوستان کشت میشده است. در قرن چهارم میلادی نیز این گیاه در چین و در قرن پانزدهم در اروپا رایج شده است و به سرعت رونق یافته است. برخی کاشت این گیاه را در آمریکا از حدود سال ۱۷۰۷ میلادی و همراه با تجارت بردگان به این کشور میدانند (پورکاظم، ۱۳۸۷). شناسایی، نامگذاری و طبقهبندی جنسها و گونههای متعدد این گیاه از قرن شانزدهم توسط گیاهشناسان آغاز شد و هر کدام تحت اسامی خاصی این گیاه را معرفی کردند و بعضاً گونههای جدیدی را به جمع گونههای شناسایی شده، افزودند. طبقهبندی این گیاه نشیب و فرازهایی را طی کرد تا اینکه مونش در سال ۱۷۹۴ کلمه سورگوم را برای این جنس انتخاب نمود و از آن تحت عنوان Sorghum Bicolor نام برد و تا کنون نیز تحت همین نام بکار رفته است. اسنودن طبقه بندیهای گذشته را تکمیل و ۳۱ گونه زراعی و ۱۷ گونه غیرزراعی این گیاه را تشریح کرد (پورکاظم ۱۳۸۷).
با توجه به سازگاریهای اکولوژیک خاص این گیاه که مناسب با شرایط موجود در ایران است در ۴۰ هزار هکتار از اراضی ایران کشت میشود. در مناطق مرطوب با استفاده از ارقام مناسب و در مناطق سرد با رعایت تاریخ کاشت در اواخر بهار و اوایل تابستان کشت آن امکانپذیر است. آزمایشات نشان میدهد سورگوم دانهای در اکثر مناطق ایران که ۱۴۰-۹۰ روز دارای درجه حرارت بالای ۱۵ درجه سانتیگراد باشند با استفاده از ارقام و واریتههای مناسب و رعایت تاریخ کاشت قابل کشت است
در ایران، سورگوم در اردستان و یزد از سالها قبل کشت میشده است. در سیستان و بلوچستان نیز سورگوم دانهای کشت و از آن نان تهیه میکردهاند. همچنین در مناطق گرم استان فارس از جمله کازرون سورگوم کشت میشود. در کرمان و بنادر جنوب نیز سورگوم کشت و به مصرف تغذیه دام میرسیده است (عادلی، ۱۳۷۴). سورگوم گیاهی است که مقاومت بالا به شرایط نا مساعد محیطی دارد و در شرایطی که برای بیشتر غلات نامناسب است قادر به رشد و تولید بذر میباشد (المدرس، ۱۳۸۷). سورگوم دارای خصوصیات زراعی بسیار خوب از جمله رشد سریع بوده و در مدت زمان کوتاهی در حدود ۵۰ روز (البته بسته به شرایط آب و هوایی) محصول قابل توجه تولید میکند. سورگوم محصولی با تنوع ژنتیکی بالا است و ویژگیهای کیفی مانند وجود تانن در دانه موجب کاهش ارزش غذایی، کاهش قابلیت هضم و کاهش نسبت کارایی پروتئین آن میشود (Ejeta., 1990). در برخی واریتهها حضور پلی فنولها دانه را تلختر و بد طعم میسازد اما همین پلی فنولها به حفظ دانه در برابر حمله حشرات و پرندگان و جوانهزنی پیش از برداشت کمک میکنند. دانههای سورگوم معمولا به رنگهای سفید، قرمز، زرد و یا قهوهای دیده میشوند (Butler., 1990).
[۱]– Sorghum
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر