تحقیق اثرات تنش خشکی بر رشد گیاهان و اثرات حاصل از محلولپاشی برگی آسکوربیک اسید، سالیسیلیک اسید، پرولین و گلایسینبتائین

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق اثرات تنش خشکی بر رشد گیاهان و اثرات حاصل از محلولپاشی برگی آسکوربیک اسید، سالیسیلیک اسید، پرولین و گلایسینبتائین  دارای ۵۶ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۱ مقدمه    ۵
۱-۲ تاریخچه    ۶
۱-۳ کشت سورگوم در ایران    ۷
۱-۴ گیاهشناسی سورگوم    ۸
۱-۵ اکولوژی سورگوم    ۱۰
۱-۶ انواع سورگوم    ۱۱
۱-۶-۱ سورگوم علوفهای:    ۱۱
۱-۷  ترکیبات شیمیایی موجود در سورگوم:    ۱۲
۱-۸ کاربرد سورگوم    ۱۲
۱-۸-۱ مصارف خوراکی:    ۱۳
۱-۸-۲ تغذیه حیوانات:    ۱۳
۱-۸-۳  تولیدات صنعتی:    ۱۴
۱-۸-۴ تولید اتانول و باگاس:    ۱۴
۱-۹ تنشهای محیطی:    ۱۵
۱-۹-۱ نقش آب در گیاهان    ۱۵
۱-۹-۲ تنش خشکی    ۱۶
۱-۹-۳ اثرات خشکی بر رشد و عملکرد    ۱۷
۱-۹-۳  اثرات خشکی بر روابط آب    ۱۸
۱-۹-۴  اثرات خشکی بر روابط غذایی    ۱۸
۱-۹-۵ اثرات خشکی بر فتوسنتز    ۱۹
۱-۱۰ مکانیسمهای فیزیولوژیکی تحمل به خشکی    ۲۰
۱-۱۰-۱ حفظ آب سلول و بافت    ۲۱
۱-۱۰-۲ نقش آنزیمهای آنتی اکسیدان    ۲۱
۱-۱۱ خصوصیات مطلوب یک بوته گیاهی برای تحمل خشکی    ۲۲
۱-۱۱-۱ تعداد پنجه    ۲۲
۱-۱۱-۲ ریشه    ۲۲
۱-۱۱-۳ خوشه    ۲۳
۱-۱۱-۴ برگ    ۲۳
۱-۱۲ راهبرد ها در شرایط تنش:    ۲۴
۲-۱ اثر تنش خشکی بر تعداد و سطح  برگ گیاه    ۲۱
۲-۲ اثر تنش خشکی بر کلروفیل ( aو b)‌ و کارتنوئید برگ    ۲۲
۲-۳ اثر تنش خشکی بر محتوای نسبی آب برگ (RWC):    ۲۵
۲-۴ اثر تنش خشکی بر قطر و ارتفاع ساقه گیاه    ۲۶
۲-۵ اثر تنش خشکی بر عملکرد علوفه تر و خشک:    ۲۷
۲-۶ شاخص سطح برگ(LAI):    ۲۹
۲-۷ مروری بر اثرات حاصل از محلولپاشی برگی آسکوربیک اسید، سالیسیلیک اسید، پرولین و گلایسینبتائین    ۳۰
۲-۷-۱ آسکوربیک اسید    ۳۲
۲-۷-۲ اسیدسالیسیلیک    ۳۳
۲-۷-۳ پرولین و گلایسینبتائین    ۳۷
منابع    ۴۰

 منابع

کوچکی، ع. ۱۳۷۲، زراعت در مناطق خشک. انتشارات جهد دانشگاهی مشهد

کوچکی،ع و ک، سرمد نیا ۱۳۷۹ فیزیولوژی گیاهان زراعی. ترجمه انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد ۴۰۰ص

کوچکی، ع. و ع. ح. سرمدنیا. ۱۳۷۹٫ فیزیولوژی گیاهان زراعی. ترجمه. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد

کوچکی، ع، ۱۳۶۴، زراعت در مناطق خشک، انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد، ۲۰۲ صفحه.

کوچکی، ع، و ح، خیابانی و غ، سرمدنیا، ۱۳۶۶، تولید محصولات زراعی، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد،شماره ۹۷،۶۳۸ صفحه.

رحمانی، م.، حبیبی، م. شیرانی راد، ا و ج. دانشیان ۱۳۸۸٫ اثر کاربرد غلظتهای مختلف پلیمر سوپرجاذب بر عملکرد و فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان در گیاه دارویی خردل در شرایط تنش خشکی. مجله علمی پژوهشی تنشهای محیطی در علوم گیاهی . ۱ (۱ ). ۲۳-۲۸

رستگاری، م.ع. ۱۳۷۸٫ دیمکاری، انتشارات برهمند، چاپ سوم ؛۳۷۶ص.

زهتابیان، غ.ر.، زارع چاهوکی، م.ع.، ۱۳۸۹٫ مقایسه عملکرد و میزان پروتئین در پنج رقم سورگوم علوفه ای در شرایط آب و هوایی خراسان جنوبی. نشریه زراعت (پژوهش و سازندگی). ۸۸: ۲۰ – ۲۵

سپاسخواه، ع.، ۱۳۷۵، کم آبیاری به روش آبیاری جویچه ای یک در میان. مجموعه مقالات هشتمین سمینار کمیته آبیاری و زهکشی ایران: ۳۰۶-۲۹۱

سورگوم علوفه ای. مجله پژوهش در علوم زراعی. ۱( ۲): ۱۱ –  ۲۳٫

Kaya, M.D., Okçub, G., Ataka, M., Çıkılıc, Y., Kolsarıcıa, Ö., (۲۰۰۶) Seed treatments to overcome salt and drought stress during germination in sunflower (Helianthus annuus L.), Eur. J. Agron. 24, 291–۲۹۵٫

Khan W., Prithviraj B. and Smith D. l. 2003. Photosynthetic response of com and soybean to foliar application of salicylates. J. Plant Physiol., 160: 485-492.

Khan, A., and M. Ashraf. 1993. Water relations and drought tolerance in two wheat varieties undea water stress. Pakis. J. Sci. Indust. Res. 36: 151-155.

khanova, E. A., Fedina A. B., Kulaeva O. N., (1999). Effect of salicylic acid and (2´-۵´)- oligoadenylates on protein synthesis in tobacco leaves under heat shock conditions:  comparative study. Russ. J. of Plant Physiol., 46, 16–۲۲٫

Khodary S. E. A. 2004. Effect of salicylic acid on the growth, photosynthesis and

Kholova, J., C.T. M. Hasan, M.Khocova and V. Vadie. (2011). “Doesa terminal drought tolerance Q TL contribute to differences in ros scavenging enzymes and photosynthetic pigments in pear millet exposed to drought ? .” journal of Environmental and Experimental Botany. 71 (2): 99-106.

۱ مقدمه

نگرش عمیق­تر به گیاهان علوفه­ای با توجه به افزایش تقاضا برای غذا به علت رشد فزاینده جمعیت  و اهمیت پروتئین در جیره غذایی مردم و از آنجائی­که این پروتئین بطور عمده از طریق فرآورده­های دامی تأمین می­شود، ضروری است. نقش گیاهان علوفه­ ای درتولید دام و در نتیجه تأمین نیاز انسان به فرآورده­های دامی از اهمیت غیر قابل انکاری برخوردار است. با این وجود، متأسفانه در کشور ما به تولید و مدیریت گیاهان علوفه­ای در مقایسه با سایر محصولات زراعی کمتر توجه شده است برای جبران کمبود علوفه نیاز به گیاهانی است که ضمن تولید علوفه بیشتر و کیفیت مناسب، نسبت به شرایط نامساعد محیطی نیز مقاوم باشند تا در طول سال به خصوص فصل­هایی از سال که کمبود علوفه به صورت حادتر مطرح می­شود بتوانند تولید داشته باشند و نیاز دام­ها را تامین نمایند. در این راستا سورگوم[۱] نه تنها از عملکرد بالایی برخوردار است بلکه با شرایط اقلیمی اکثر مناطق ایران به خصوص مناطق گرم و خشک و معتدل سازگاری خوبی دارد (فومن و همکاران، ۱۳۸۷). سورگوم از نظر اهمیت غذایی پنجمین غله دنیا پس از گندم، ذرت، برنـج و جـو محسوب می­شود. مهمترین کشور­های عمده تولید کننده سورگوم آمریکا، هندوستان، آرژانتین، چین، مکزیک، نیجریه و سودان هستند. سورگوم در شمال و جنوب آمریکا، اروپا و استرالیا به مصرف تغذیه دام می­رسد اما در آسیا، آفریقا و آمریکای مرکزی بیشتر مصرف خوراکی دارد (FAO, 1989). سورگوم گیاه مقاومی بوده و در شرایطی که برای بیشتر غلات نا­مناسب است قادر به تولید بذر می­باشد. به دلیل مقاومت این گیاه نسبت به خشکی، برای مناطقی که بارندگی منظمی ندارد گیاه مناسبی است (Purseglove., 1972). اگر­چه پتانسیل عملکرد آن شبیه ذرت (Pickett and Fredericks., 1959) می­باشد، ولی کشت این گیاه در مناطق نیمه­خشک حاره­ای که میزان بارندگی سالانه بیش از ۵۰۰ میلی­متر بوده معمول است. در این مناطق بارش سالیانه در خلال دو تا هفت ماه از سال، بیشتر از میزان تبخیر و تعرق می­باشد. بهبود و افزایش عملکرد سورگوم منوط به شناخت بهتر صفات فیزیولوژیکی و رشد و نمو آن است.

۱-۲ تاریخچه

سورگوم از قدیم­الایام در ایران وجود داشته وبعد از کشور یمن، در خاورمیانه بیشترین توده بومی (۴۲۱ توده) از ایران جمع­آوری شده است (فومن و همکاران، ۱۳۸۵). علاوه بر سایر مصارف معمول، اولین بار ایرانیان باستان شیره گیاه Sorghum Saccharatum را به منظور تهیه شکر مورد استفاده قرار دادند (فومن ۱۳۸۹). با توجه به کمبود علوفه در ایران، نوع علوفه­ای آن اولویت دارد و سطح زیر کشت آن در ایران بیشتر از ۴۰۰۰۰ هکتار است (کیخانی و همکاران، ۱۳۸۹). پراکندگی جغرافیایی سورگوم از طریق جاده ابریشم صورت گرفته و از آسیا به سایر مناطق دنیا راه یافته است. سوابق نشان می­دهد که سورگوم در حدود ۱۹۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در قاره آسیا و به بویژه در هندوستان کشت می­شده است. در قرن چهارم میلادی نیز این گیاه در چین و در قرن پانزدهم در اروپا رایج شده است و به سرعت رونق یافته است. برخی کاشت این گیاه را در آمریکا از حدود سال ۱۷۰۷ میلادی و همراه با تجارت بردگان به این کشور می­دانند (پورکاظم، ۱۳۸۷). شناسایی، نام­گذاری و طبقه­بندی جنس­ها و گونه­های متعدد این گیاه از قرن شانزدهم توسط گیاه­شناسان آغاز شد و هر کدام تحت اسامی خاصی این گیاه را معرفی کردند و بعضاً گونه­های جدیدی را به جمع گونه­های شناسایی شده، افزودند. طبقه­بندی این گیاه نشیب و فرازهایی را طی کرد تا اینکه مونش در سال ۱۷۹۴ کلمه سورگوم را برای این جنس انتخاب نمود و از آن تحت عنوان Sorghum Bicolor نام برد و تا کنون نیز تحت همین نام بکار رفته است. اسنودن طبقه بندی­های گذشته را تکمیل و ۳۱ گونه زراعی و ۱۷ گونه غیر­زراعی این گیاه را تشریح کرد (پورکاظم ۱۳۸۷).

۱-۳ کشت سورگوم در ایران

با توجه به سازگاری­های اکولوژیک خاص این گیاه که مناسب با شرایط موجود در ایران است در ۴۰ هزار هکتار از اراضی ایران کشت می­شود. در مناطق مرطوب با استفاده از ارقام مناسب و در مناطق سرد با رعایت تاریخ کاشت در اواخر بهار و اوایل تابستان کشت آن امکان­پذیر است. آزمایشات نشان می­دهد سورگوم دانه­ای در اکثر مناطق ایران که ۱۴۰-۹۰ روز دارای درجه حرارت بالای ۱۵ درجه سانتیگراد باشند با استفاده از ارقام و واریته­های مناسب و رعایت تاریخ کاشت قابل کشت است

در ایران، سورگوم در اردستان و یزد از سال­ها قبل کشت می­شده است. در سیستان و بلوچستان نیز سورگوم دانه­ای کشت و از آن نان تهیه می­کرده­اند. همچنین در مناطق گرم استان فارس از جمله کازرون سورگوم کشت می­شود. در کرمان و بنادر جنوب نیز سورگوم کشت و به مصرف تغذیه دام می­رسیده است (عادلی، ۱۳۷۴). سورگوم گیاهی است که مقاومت بالا به شرایط نا مساعد محیطی دارد و در شرایطی که برای بیشتر غلات نامناسب است قادر به رشد و تولید بذر می­باشد (المدرس‏، ۱۳۸۷). سورگوم دارای خصوصیات زراعی بسیار خوب از جمله رشد سریع بوده و در مدت زمان کوتاهی در حدود ۵۰ روز (البته بسته به شرایط آب و هوایی) محصول قابل توجه تولید می­کند. سورگوم محصولی با تنوع ژنتیکی بالا است و ویژگی­های کیفی مانند وجود تانن در دانه موجب کاهش ارزش غذایی‏، کاهش قابلیت هضم و کاهش نسبت کارایی پروتئین آن می­شود (Ejeta., 1990). در برخی واریته­ها حضور پلی فنول­ها دانه را تلخ­تر و بد طعم می­سازد اما همین پلی فنول­ها به حفظ دانه در برابر حمله حشرات و پرندگان و جوانه­زنی پیش از برداشت کمک می­کنند. دانه­های سورگوم معمولا به رنگ­های سفید‏، قرمز، زرد و یا قهوه­ای دیده می­شوند (Butler., 1990).

[۱]– Sorghum

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق تنش خشکی و تاثیر آن بر گیاهان
  • تحقیق تنش خشکی و انواع مکانیسم های مقاومت به خشکی
  • تحقیق تنش خشکی و اثرات تنش خشکی و تراکم کاشت بر رشد و نمو گیاهان و ویژگی‌های گیاهشناسی و مورفولوژیکی سیر
  • تحقیق تنش خشکی و آسیب های ناشی از آن و تاثیر تنش خشکی بر گیاه نخود
  • تحقیق گیاه شناسی جو و اثرات تنش خشکی بر ویژگیهای فیزیولوژیک و آناتومیک گیاه
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.