تحقیق تولید و مصرف گیاه ذرت و مراحل رشد آن

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق تولید و مصرف گیاه ذرت و مراحل رشد آن  دارای ۳۶ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۱- تاریخچه، تولید و مصرف گیاه ذرت    ۴
۱-۲-  سطح زیر کشت ذرت در ایران و استان همدان    ۴
۱-۳- رده بندی و ریخت شناسی    ۵
۱-۴- مراحل رشد گیاه ذرت    ۶
۱-۵-آب و گیاه ذرت    ۷
۱-۵-۱- پتانسیل آب در گیاه    ۸
۱-۵-۲- پتانسیل آب در خاک    ۹
۱-۵-۳- ذرت در شرایط تنش خشکی    ۹
۱-۶- نیتروژن و گیاه ذرت    ۱۳
منابع    ۲۴

منابع

نورمحمدی، قربان، سیادت، سید­عطاءاله و کاشانی، علی (۱۳۸۳) ” زراعت”، چاپ پنجم، انتشارات دانشگاه شهید چمران اهواز، ۴۴۶ صفحه.

امام، یحیی (۱۳۸۳) ”زراعت غلات”. انتشارات دانشگاه شیراز. ۱۷۵صفحه.

امام، یحیی، و ثقه­الاسلامی، محمد­جواد (۱۳۸۴) ”عملکرد گیاهان زراعی”. انتشارات دانشگاه شیراز. ۵۹۳ صفحه.

بی نام، (۱۳۸۸) ”گزیده آمار کشاورزی سال ۱۳۸۵” قابل دسترس در: (http://www.hamedan.agrijahad.ir)

کوچکی، عوض و سرمدنیا، غلامحسین (۱۳۸۲) ” فیزیولوژی گیاهان زراعی”. چاپ دهم. انتشارات جهاد داشگاهی مشهد، ۴۰۰ صفحه.

کوچکی، عوض و بنایان­اول، محمد. (۱۳۷۳) ” فیزیولوژی عملکرد گیاهان زراعی”. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. ۲۸۷ صفحه.

لک، شهرام، نادری، احمد، سیادت، سید­عطاء­اله، آینه­بند، امیر، نورمحمدی، قربان و موسوی، سید­هاشم (۱۳۸۶) ” تاثیر سطوح  مختلف آبیاری، نیتروژن و تر اکم بوته بر عملکرد، اجزاء عملکرد و انتقال مجدد مواد فتوسنتزی ذرت دانه­ای در شرایط آب و هوایی خوزستان”. مجله علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی، جلد ۱۱، شماره ۴۲، صفحات ۱۴-۱٫

غدیری، حسین و مجیدیان، مجید (۱۳۸۲) ” تاثیر سطوح نیتروژن و قطع آبیاری در مراحل شیری و خمیری شدن دانه بر عملکرد، اجزای عملکرد و کارایی استفاده از آب در ذرت دانه­ای (Zea mays L.)”. علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی، سال هفتم، شماره دوم، صفحات ۱۱۲-۱۰۳٫

علیزاده، امید، مجیدی، اسلام، نادیان، حبیب­اله، نورمحمدی، قربان و عامریان، محمد­رضا (۱۳۸۶) ”بررسی اثر تنش خشکی و مقادیر مختلف نیتروژن بر فنولوژی و عملکرد ذرت”. مجله علوم کشاورزی و منابع طبیعی. جلد چهاردهم، شماره پنجم، صفحات ۴۳۷-۴۲۷٫

نورجو، امیر، عباسی، فریبرز، بقایی­کیا، مهدی و جدایی، علیرضا ( ۱۳۸۵) ”تأثیر کم آبیاری بر کمیت و کیفیت چغندرقند در منطقه میاندوآب”. مجله چغندرقند، جلد ۲۲، شماره ۲، صفحات ۶۶-۵۳٫

نوری­اظهر، جواد و احسان­زاده، پرویز (۱۳۸۶) ” بررسی روابط برخی شاخص­های رشد و عملکرد پنج هیبرید ذرت در دو رژیم آبیاری در منطقه اصفهان”. علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی، سال یازدهم، شماره چهل و یکم، صفحات ۲۷۲-۲۶۱٫

کریمی، مهدی و عزیزی، مهدی (۱۳۷۶) ” آنالیزهای رشد گیاهان زراعی”. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد، ۱۱۱ صفحه.

کریمی کاخکی، مصطفی (۱۳۸۷) ” تاثیر کم­آبیاری در مراحل رشد زایشی بر عملکرد دانه و روغن ارقام آفتابگردان در همدان”. پایان نامه کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا.

مجیدیان، مجید و غدیری، حسین (۱۳۸۱) ” تاثیر تنش رطوبت و مقادیر مختلف کود نیتروژن در مراحل مختلف رشد بر عملکرد، اجزای عملکرد، بازده استفاده از آب و برخی ویژگیهای فیزیولوژیک گیاه ذرت”. مجله علوم کشاورزی ایران. جلد ۳۳، شماره ۳٫ صفحات۵۳۳-۵۲۱٫

مجیدیان، مجید، قلاوند، امیر، کامگارحقیقی، علی­اکبر و کریمیان، نجفعلی (۱۳۸۶) ”اثر تنش خشکی، کود شیمیایی نیتروژن و کود آلی بر قرائت کلروفیل متر، عملکرد دانه و اجزای عملکرد ذرت دانه­ای سینگل­کراس ۷۰۴ ” مجله علوم زراعی ایران. شماره ۳۹، صفحات ۳۳۱ -۳۰۳٫

 ۱-۱- تاریخچه، تولید و مصرف گیاه ذرت

ذرت(Zea mays L.) یکی از سه غله اصلی جهان است. در مورد منشاء و تکامل اولیه ذرت توافق کلی بر این است که ذرت ابتدا نزدیک به ۷۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ سال پیش در جنوب مکزیک اهلی شد و پس از اهلی شدن، به سرعت در آمریکای شمالی و جنوبی انتشار یافت و پیش از سکونت اروپاییان در شمال شرقی ایالات متحده و جنوب کانادا به آنجا رسید. پس از کشف آمریکا توسط اروپایی­ها، ذرت به سرعت در سرتاسر اروپا پراکنده شد و از آنجا به سایر نقاط جهان انتشار یافت (نورمحمدی و همکاران، ۱۳۸۳).

در سال ۱۹۹۵ سطح زیر کشت آن در جهان ۱۳۰ میلیون هکتار و کل تولید آن ۵۰۷ میلیون تن بود. تقریباً ۴۰ درصد از کل ذرت دانه­ای تولید شده در جهان سهم ایالات متحده است و سپس چین (۲۰ درصد)، برزیل (۶/۵ درصد) و مکزیک (۲۵/۳) در رتبه­های بعدی قرار دارند. متوسط عملکرد ذرت در بین کشورهای عمده تولید­کننده آن از ۷۸/۷ و۶۰/۷ تن به ترتیب در فرانسه و ایالات متحده تا ۳۶/۲ و ۲۰/۲ تن در هکتار به ترتیب در برزیل و مکزیک متغیر است. مصرف اصلی ذرت دانه­ای برای تغذیه دام است. در ایالات متحده آمریکا تقریباً ۷۵ درصد از دانه ذرت برای تغذیه دام و طیور و حدود ۲۰ درصد آن برای تولیدات صنعتی استفاده می­شود. در سال ۱۹۹۲ در ایالات متحده آمریکا استفاده از شربت ذرت غنی از فروکتوز و اتانول سوختی، نزدیک به ۶۰ درصد از مصرف صنعتی ذرت دانه­ای را شامل شده است و ۴۰ درصد باقی­مانده در مصارفی مانند میان وعده­ها، صبحانه غنی­شده با غلات و پلاستیک­های تجزیه­پذیر مصرف می­شده است. جزء اصلی دانه ذرت نشاسته است و پایه تمام مصارف صنعتی دانه ذرت نشاسته آن است (امام و ثقه الاسلامی، ۱۳۸۴).

۱-۲-  سطح زیر کشت ذرت در ایران و استان همدان

بر اساس آمار وزرات جهاد کشاورزی میزان کل تولید ذرت دانه­ای درکشور در سال ۱۳۸۵ یک میلیون و ۹۹۵ هزار و ۲۵۲ تن بوده است که از این میزان یک میلیون و ۹۹۴ هزار و ۳۱۵ تن به صورت آبی و مابقی کشت دیم بوده است. همچنین، مجموع سطح زیر کشت این محصول ۲۷۶ هزار و ۲۷۷ هکتار گزارش شده است. در استان همدان سطحی معادل ۱۰۴۳۴ هکتار با تولید ۹۱۸۸۲ تن و متوسط تولید ۸۸۰۶ کیلوگرم به ذرت دانه­ای اختصاص یافته بود (بی­نام، ۱۳۸۸).

 ۱-۳- رده بندی و ریخت شناسی

ذرت گیاهی یکساله متعلق به خانواده گندمیان[۱] است . این گیاه تک­پایه است و در آن گل­های نر (گل تاجی[۲]) روی شاخه­های انتهایی ساقه­ی بلند قائم و گل­های ماده (بلال[۳]) روی محورهای جانبی قرار گرفته است. بلال شامل چوب بلال، گلچه­هایی با کلاله­های رشته­ای بلند، موسوم به ابریشم(کاکل)، و برگ­های در برگیرندۀ گل­آذین ماده (بلال­پوش[۴]) است. در شروع نمو گلچه ممکن است گلچه­های دارای پرچم روی محور بلال و گلچه­های دارای مادگی روی گل­تاجی نمو یابند، اما معمولاً آنها به صورت غیر بارور باقی می­مانند. گاهی گلچه­های نر و ماده هر دو روی گل­تاجی، به گونه­ای کامل نمو می­یابند و به این صورت روی گل­تاجی بذر (بذر گل­تاجی[۵]) بوجود می­آید. این پدیده معمولاً در پنجه­ها رخ می­دهد. این پنجه­ها شاخه­های طویل شده­ای هستندکه از گره­های پایینی ساقه منشاء می­گیرند. شاخه­های جانبی در یک توالی راس­گرا[۶] در مراحل اولیه نمو گیاه، رشد کرده و اندازۀ آنها از نوک ساقه به سمت قاعده ساقه افزایش می­یابد. البته در مراحل بعدی هنگامی که بلال­ها شروع به نمو کردند، ترتیب اندازه تغییر می­کند به گونه­ای که بالاترین بلال از همه بزرگ­تر است. بالاترین بلال که به گونه­ای کامل رشد کرده در اغلب هیبریدهای تجاری ذرت در زاویه­ی ششمین یا هفتمین برگ از نوک گیاه قرار دارد. ذرت گیاهی بلند با سیستم ریشه­ای افشان است. هیبریدهای منطقه کمربند ذرت[۷]، درحدود ۳ تا ۵/۳ متر ارتفاع دارند، در مقایسه اینبرد­ها کوتاه­ترند. با افزایش بلوغ نسبی ارتفاع افزایش می­یابد. فتوپریود طولانی نیز ارتفاع را افزایش می­دهد، در حالیکه تنش خشکی ممکن است ارتفاع را کاهش دهد. ساقه ذرت در هر گرهک یک برگ دارد که در دو سمت ساقه به صورت متقابل یک در میان قرار گرفته­اند. هر برگ دارای غلاف و پهنک است. غلاف ساقه را در برگرفته و پهنک در محل زبانک یا یقه به غلاف متصل است. تعداد برگ در هر بوته از ۷ برگ در ارقام زودرس با گرده­افشانی آزاد تا بیش از ۳۰ برگ در ارقام گرمسیری متغیر است. تعداد برگ در ارقام هیبرید مناطق معتدله از ۱۶ تا ۲۳ متغیر است (امام و ثقه الاسلامی، ۱۳۸۴). ذرت را از لحاظ شکل ظاهری دانه، ساختمان و کیفیت مواد آندوسپرمی به هشت دسته تقسیم می­کنند (امام، ۱۳۸۳). این هشت گروه عبارتند از: ذرت دندان اسبی،  ذرت بلوری یا سخت،  ذرت آردی یا نرم،  ذرت شیرین(قندی)،  ذرت بوداده،  ذرت غلاف­دار، ذرت مومی و ذرت اپک.

۱-۴- مراحل رشد گیاه ذرت

بوته های ذرت بسته به منشاء، طول دوره رشد، موارد استفاده و شرایط محیطی محل رشد، اندازه و شکل­های متفاوتی دارند. ولی، تمام بوته­های ذرت از کاشت تا رسیدن، مراحل نموی مشابهی را طی می­کنند. چرخه زندگی ذرت را می­توان به چهار مرحله مشخص تقسیم کرد؛ دوره­ای که رشد رویشی غالب است (مرحله رشد برگ)، دوره ای که طی آن ماده خشک عمدتاً به اندام های زایشی تخصیص داده می­شود (دوره پرشدن دانه)، یک دوره انتقال بین دو مرحله پیشین (دوره گلدهی) و مرحله نهایی که در آن بین دانه و گیاه هیچ گونه انتقال موادی صورت نمی­گیرد (دوره خشک شدن دانه) (امام و ثقه الاسلامی، ۱۳۸۴).

[۱] . Poaceae

[۲] . Tassel

[۳] . Ear

[۴] . Husk

[۵] . Tassel seed

[۶] . Acropetal

[۷] . Corn belt

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق گیاه شناسی ذرت و کودهای بیولوژیک و نقش آن‌ها در تغذیه گیاهان
  • تحقیق مشخصات گیاه ذرت و علف های هرز و طبقه بندی و مدیریت آن
  • تحقیق گیاه شناسی ذرت شیرین و تأثیر کودهای نیتروژنی بر عملکرد ذرت
  • تحقیق اهمیت اقتصادی گیاه ذرت و کشت مخلوط ونحوه ی بکارگیری آن در سیستم های کشاورزی
  • تحقیق گیاه‌شناسی ذرت و تنش خشکی و تاثیر آن بر گیاه ذرت و نقش عناصر پتاسیم و روی در افزایش مقاومت به خشکی در ذرت
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.