پیشینه تحقیق تولید و مصرف گیاه ذرت و مراحل رشد آن دارای ۳۶ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱-۱- تاریخچه، تولید و مصرف گیاه ذرت ۴
۱-۲- سطح زیر کشت ذرت در ایران و استان همدان ۴
۱-۳- رده بندی و ریخت شناسی ۵
۱-۴- مراحل رشد گیاه ذرت ۶
۱-۵-آب و گیاه ذرت ۷
۱-۵-۱- پتانسیل آب در گیاه ۸
۱-۵-۲- پتانسیل آب در خاک ۹
۱-۵-۳- ذرت در شرایط تنش خشکی ۹
۱-۶- نیتروژن و گیاه ذرت ۱۳
منابع ۲۴
نورمحمدی، قربان، سیادت، سیدعطاءاله و کاشانی، علی (۱۳۸۳) ” زراعت”، چاپ پنجم، انتشارات دانشگاه شهید چمران اهواز، ۴۴۶ صفحه.
امام، یحیی (۱۳۸۳) ”زراعت غلات”. انتشارات دانشگاه شیراز. ۱۷۵صفحه.
امام، یحیی، و ثقهالاسلامی، محمدجواد (۱۳۸۴) ”عملکرد گیاهان زراعی”. انتشارات دانشگاه شیراز. ۵۹۳ صفحه.
بی نام، (۱۳۸۸) ”گزیده آمار کشاورزی سال ۱۳۸۵” قابل دسترس در: (http://www.hamedan.agrijahad.ir)
کوچکی، عوض و سرمدنیا، غلامحسین (۱۳۸۲) ” فیزیولوژی گیاهان زراعی”. چاپ دهم. انتشارات جهاد داشگاهی مشهد، ۴۰۰ صفحه.
کوچکی، عوض و بنایاناول، محمد. (۱۳۷۳) ” فیزیولوژی عملکرد گیاهان زراعی”. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. ۲۸۷ صفحه.
لک، شهرام، نادری، احمد، سیادت، سیدعطاءاله، آینهبند، امیر، نورمحمدی، قربان و موسوی، سیدهاشم (۱۳۸۶) ” تاثیر سطوح مختلف آبیاری، نیتروژن و تر اکم بوته بر عملکرد، اجزاء عملکرد و انتقال مجدد مواد فتوسنتزی ذرت دانهای در شرایط آب و هوایی خوزستان”. مجله علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی، جلد ۱۱، شماره ۴۲، صفحات ۱۴-۱٫
غدیری، حسین و مجیدیان، مجید (۱۳۸۲) ” تاثیر سطوح نیتروژن و قطع آبیاری در مراحل شیری و خمیری شدن دانه بر عملکرد، اجزای عملکرد و کارایی استفاده از آب در ذرت دانهای (Zea mays L.)”. علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی، سال هفتم، شماره دوم، صفحات ۱۱۲-۱۰۳٫
علیزاده، امید، مجیدی، اسلام، نادیان، حبیباله، نورمحمدی، قربان و عامریان، محمدرضا (۱۳۸۶) ”بررسی اثر تنش خشکی و مقادیر مختلف نیتروژن بر فنولوژی و عملکرد ذرت”. مجله علوم کشاورزی و منابع طبیعی. جلد چهاردهم، شماره پنجم، صفحات ۴۳۷-۴۲۷٫
نورجو، امیر، عباسی، فریبرز، بقاییکیا، مهدی و جدایی، علیرضا ( ۱۳۸۵) ”تأثیر کم آبیاری بر کمیت و کیفیت چغندرقند در منطقه میاندوآب”. مجله چغندرقند، جلد ۲۲، شماره ۲، صفحات ۶۶-۵۳٫
نوریاظهر، جواد و احسانزاده، پرویز (۱۳۸۶) ” بررسی روابط برخی شاخصهای رشد و عملکرد پنج هیبرید ذرت در دو رژیم آبیاری در منطقه اصفهان”. علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی، سال یازدهم، شماره چهل و یکم، صفحات ۲۷۲-۲۶۱٫
کریمی، مهدی و عزیزی، مهدی (۱۳۷۶) ” آنالیزهای رشد گیاهان زراعی”. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد، ۱۱۱ صفحه.
کریمی کاخکی، مصطفی (۱۳۸۷) ” تاثیر کمآبیاری در مراحل رشد زایشی بر عملکرد دانه و روغن ارقام آفتابگردان در همدان”. پایان نامه کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا.
مجیدیان، مجید و غدیری، حسین (۱۳۸۱) ” تاثیر تنش رطوبت و مقادیر مختلف کود نیتروژن در مراحل مختلف رشد بر عملکرد، اجزای عملکرد، بازده استفاده از آب و برخی ویژگیهای فیزیولوژیک گیاه ذرت”. مجله علوم کشاورزی ایران. جلد ۳۳، شماره ۳٫ صفحات۵۳۳-۵۲۱٫
مجیدیان، مجید، قلاوند، امیر، کامگارحقیقی، علیاکبر و کریمیان، نجفعلی (۱۳۸۶) ”اثر تنش خشکی، کود شیمیایی نیتروژن و کود آلی بر قرائت کلروفیل متر، عملکرد دانه و اجزای عملکرد ذرت دانهای سینگلکراس ۷۰۴ ” مجله علوم زراعی ایران. شماره ۳۹، صفحات ۳۳۱ -۳۰۳٫
ذرت(Zea mays L.) یکی از سه غله اصلی جهان است. در مورد منشاء و تکامل اولیه ذرت توافق کلی بر این است که ذرت ابتدا نزدیک به ۷۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ سال پیش در جنوب مکزیک اهلی شد و پس از اهلی شدن، به سرعت در آمریکای شمالی و جنوبی انتشار یافت و پیش از سکونت اروپاییان در شمال شرقی ایالات متحده و جنوب کانادا به آنجا رسید. پس از کشف آمریکا توسط اروپاییها، ذرت به سرعت در سرتاسر اروپا پراکنده شد و از آنجا به سایر نقاط جهان انتشار یافت (نورمحمدی و همکاران، ۱۳۸۳).
در سال ۱۹۹۵ سطح زیر کشت آن در جهان ۱۳۰ میلیون هکتار و کل تولید آن ۵۰۷ میلیون تن بود. تقریباً ۴۰ درصد از کل ذرت دانهای تولید شده در جهان سهم ایالات متحده است و سپس چین (۲۰ درصد)، برزیل (۶/۵ درصد) و مکزیک (۲۵/۳) در رتبههای بعدی قرار دارند. متوسط عملکرد ذرت در بین کشورهای عمده تولیدکننده آن از ۷۸/۷ و۶۰/۷ تن به ترتیب در فرانسه و ایالات متحده تا ۳۶/۲ و ۲۰/۲ تن در هکتار به ترتیب در برزیل و مکزیک متغیر است. مصرف اصلی ذرت دانهای برای تغذیه دام است. در ایالات متحده آمریکا تقریباً ۷۵ درصد از دانه ذرت برای تغذیه دام و طیور و حدود ۲۰ درصد آن برای تولیدات صنعتی استفاده میشود. در سال ۱۹۹۲ در ایالات متحده آمریکا استفاده از شربت ذرت غنی از فروکتوز و اتانول سوختی، نزدیک به ۶۰ درصد از مصرف صنعتی ذرت دانهای را شامل شده است و ۴۰ درصد باقیمانده در مصارفی مانند میان وعدهها، صبحانه غنیشده با غلات و پلاستیکهای تجزیهپذیر مصرف میشده است. جزء اصلی دانه ذرت نشاسته است و پایه تمام مصارف صنعتی دانه ذرت نشاسته آن است (امام و ثقه الاسلامی، ۱۳۸۴).
بر اساس آمار وزرات جهاد کشاورزی میزان کل تولید ذرت دانهای درکشور در سال ۱۳۸۵ یک میلیون و ۹۹۵ هزار و ۲۵۲ تن بوده است که از این میزان یک میلیون و ۹۹۴ هزار و ۳۱۵ تن به صورت آبی و مابقی کشت دیم بوده است. همچنین، مجموع سطح زیر کشت این محصول ۲۷۶ هزار و ۲۷۷ هکتار گزارش شده است. در استان همدان سطحی معادل ۱۰۴۳۴ هکتار با تولید ۹۱۸۸۲ تن و متوسط تولید ۸۸۰۶ کیلوگرم به ذرت دانهای اختصاص یافته بود (بینام، ۱۳۸۸).
ذرت گیاهی یکساله متعلق به خانواده گندمیان[۱] است . این گیاه تکپایه است و در آن گلهای نر (گل تاجی[۲]) روی شاخههای انتهایی ساقهی بلند قائم و گلهای ماده (بلال[۳]) روی محورهای جانبی قرار گرفته است. بلال شامل چوب بلال، گلچههایی با کلالههای رشتهای بلند، موسوم به ابریشم(کاکل)، و برگهای در برگیرندۀ گلآذین ماده (بلالپوش[۴]) است. در شروع نمو گلچه ممکن است گلچههای دارای پرچم روی محور بلال و گلچههای دارای مادگی روی گلتاجی نمو یابند، اما معمولاً آنها به صورت غیر بارور باقی میمانند. گاهی گلچههای نر و ماده هر دو روی گلتاجی، به گونهای کامل نمو مییابند و به این صورت روی گلتاجی بذر (بذر گلتاجی[۵]) بوجود میآید. این پدیده معمولاً در پنجهها رخ میدهد. این پنجهها شاخههای طویل شدهای هستندکه از گرههای پایینی ساقه منشاء میگیرند. شاخههای جانبی در یک توالی راسگرا[۶] در مراحل اولیه نمو گیاه، رشد کرده و اندازۀ آنها از نوک ساقه به سمت قاعده ساقه افزایش مییابد. البته در مراحل بعدی هنگامی که بلالها شروع به نمو کردند، ترتیب اندازه تغییر میکند به گونهای که بالاترین بلال از همه بزرگتر است. بالاترین بلال که به گونهای کامل رشد کرده در اغلب هیبریدهای تجاری ذرت در زاویهی ششمین یا هفتمین برگ از نوک گیاه قرار دارد. ذرت گیاهی بلند با سیستم ریشهای افشان است. هیبریدهای منطقه کمربند ذرت[۷]، درحدود ۳ تا ۵/۳ متر ارتفاع دارند، در مقایسه اینبردها کوتاهترند. با افزایش بلوغ نسبی ارتفاع افزایش مییابد. فتوپریود طولانی نیز ارتفاع را افزایش میدهد، در حالیکه تنش خشکی ممکن است ارتفاع را کاهش دهد. ساقه ذرت در هر گرهک یک برگ دارد که در دو سمت ساقه به صورت متقابل یک در میان قرار گرفتهاند. هر برگ دارای غلاف و پهنک است. غلاف ساقه را در برگرفته و پهنک در محل زبانک یا یقه به غلاف متصل است. تعداد برگ در هر بوته از ۷ برگ در ارقام زودرس با گردهافشانی آزاد تا بیش از ۳۰ برگ در ارقام گرمسیری متغیر است. تعداد برگ در ارقام هیبرید مناطق معتدله از ۱۶ تا ۲۳ متغیر است (امام و ثقه الاسلامی، ۱۳۸۴). ذرت را از لحاظ شکل ظاهری دانه، ساختمان و کیفیت مواد آندوسپرمی به هشت دسته تقسیم میکنند (امام، ۱۳۸۳). این هشت گروه عبارتند از: ذرت دندان اسبی، ذرت بلوری یا سخت، ذرت آردی یا نرم، ذرت شیرین(قندی)، ذرت بوداده، ذرت غلافدار، ذرت مومی و ذرت اپک.
بوته های ذرت بسته به منشاء، طول دوره رشد، موارد استفاده و شرایط محیطی محل رشد، اندازه و شکلهای متفاوتی دارند. ولی، تمام بوتههای ذرت از کاشت تا رسیدن، مراحل نموی مشابهی را طی میکنند. چرخه زندگی ذرت را میتوان به چهار مرحله مشخص تقسیم کرد؛ دورهای که رشد رویشی غالب است (مرحله رشد برگ)، دوره ای که طی آن ماده خشک عمدتاً به اندام های زایشی تخصیص داده میشود (دوره پرشدن دانه)، یک دوره انتقال بین دو مرحله پیشین (دوره گلدهی) و مرحله نهایی که در آن بین دانه و گیاه هیچ گونه انتقال موادی صورت نمیگیرد (دوره خشک شدن دانه) (امام و ثقه الاسلامی، ۱۳۸۴).
[۱] . Poaceae
[۲] . Tassel
[۳] . Ear
[۴] . Husk
[۵] . Tassel seed
[۶] . Acropetal
[۷] . Corn belt
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر