تحقیق پیدایش و اصلاح تریتیکاله و مراحل رشد آن و اثر تنش خشکی بر عملکرد و اجزاء عملکرد در غلات

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق پیدایش و اصلاح تریتیکاله و مراحل رشد آن و اثر تنش خشکی بر عملکرد و اجزاء عملکرد در غلات دارای ۳۸ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۱- مقدمه    ۴
۱-۳- گیاهشناسی:    ۵
۱-۴- طبقه بندی:    ۶
۱-۵- تاریخچه پیدایش و اصلاح تریتیکاله:    ۷
۱-۶- سطح زیر کشت و تولید جهانی:    ۸
۱-۷- ترکیب شیمیایی و کیفیت غذایی تریتیکاله:    ۹
۱-۹- مراحل رشد تریتیکاله:    ۱۱
۱-۹-۱- تجمع ماده خشک:    ۱۱
۱-۹-۲- توسعهی سطح برگ:    ۱۲
۱-۹-۳- پنجه زنی:    ۱۲
۱-۹-۴- رشد دانه:    ۱۳
۱-۱۰- اجزای عملکرد:    ۱۴
۱- ۱۱- عملکرد:    ۱۴
۱-۱۲- اهمیت بررسی تأثیر تنش خشکی آخر فصل بر عملکرد غلات در منطقه:    ۱۶
۲-۱- اثر تنش خشکی بر عملکرد و اجزاء عملکرد در غلات:    ۱۷
۲-۲- انتقال مجدد مواد پرورده:    ۲۲
۲-۳- دمای سایه انداز گیاهی:    ۲۵
فهرست منابع    ۲۷

منابع

قوشچی، ف. ۱۳۷۹٫ تریتیکاله نخستین غله ی ساخته ی دست بشر. انتشارات کار نو. ۱۳۹- ۱۲۱ ص.

کاظمی اربط، ح. ۱۳۷۸٫ زراعت خصوصی، جلد اول. مرکز نشر مشهد. ۲۹۳- ۲۷۱ ص.

امام، ی. ۱۳۹۰٫ زراعت غلات (چاپ چهارم). انتشارات دانشگاه شیراز. ۱۹۰ ص.

امام، ی.، ع. م. رنجبر و م. ج. بحرانی. ۱۳۸۶٫ ارزیابی عملکرد دانه و اجزاء آن در  ژنوتیپ های گندم تحت تاثیر تنش خشکی پس از گلدهی. مجله علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی (سال یازدهم). شماره ۱، ۵۶- ۴۹ ص.

امام، ی . م. نیک نژاد. ۱۳۷۳٫ مقدمه ای بر فیزیولوژی عملکرد گیاهان زراعی (ترجمه). انتشارات دانشگاه شیراز. ۱۵۸ ص.

واعظی، ب و ا. ا. احمدی خواه. ۱۳۸۹٫ ارزیابی تحمل دوازده ژنوتیپ اصلاح شده ی جو در برابر تنش خشکی در شرایط گرم و خشک. مجله ی پژوهش های تولید گیاهی، جلد ۱۷، شماره ۱، ۲۹- ۲۰ ص.

علیزاده، ا.، ب. سیاری.، م. ر. حسامی کرمانی.، م. بنایان اول و ع. فرید حسینی. ۱۳۸۹٫ بررسی پتانسیل اثرات تغییر اقلیم بر منابع و مصارف آب کشاورزی (مطالعه موردی : حوضه آبریز رودخانه کشف رود)، نشریه آب و خاک، جلد ۲۴، شماره ۴، ۸۳۵- ۸۱۵ ص.

فتحی، ق. ا و گ. مک دونالد. ۱۳۷۶٫ مقایسه ی شش رقم جو از نظر قابلیت انتقال ازت تحت شرایط خشکی طی دوره ی پر شدن دانه در گلخانه. مجله ی علمی ایران، جلد ۲۰، شماره ۱، ۷۳- ۶۱ ص.

وهاب زاده،. م. ۱۳۷۸٫ تریتیکاله گیاهی ارزشمند. مجله برزگر . شماره ۷۹۲٫ ۴۵- ۴۳ص.

نورمحمدی، ق. ۱۳۸۳٫ زراعت خصوصی. انتشارات دانشگاه چمران اهواز. ۱۴۵- ۱۳۶ ص.

احمدی لاهیجانی، م. ج. و ی. امام. ۱۳۹۲٫ بررسی واکنش ژنوتیپ های گندم با استفاده از شاخص های فیزیولوژیک. مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی (سال سوم). شماره ۹، ۱۷۵- ۱۶۳ ص.

قدسی، م. ۱۳۸۳٫ بررسی لاین ها و ارقام تریتیکاله در آزمایشات بین المللی مشاهده ای و مقایسه عملکرد. سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی، وزارت جهاد کشاورزی. (گزارش نهایی).

کمیلی، ح. ر.، ح. راشد محصل.، م. قدسی و ا. زارع فیض آبادی. ۱۳۸۵٫ ارزیابی تحمل به تنش ژنوتیپ های جدید گندم در شرایط تنش رطوبتی. مجله ی پژوهش های زراعی، جلد ۴، ۳۱۰- ۳۱ ص.

معاونی، پ.، د. حبیبی و ی. حیدری. ۱۳۸۴٫ بررسی اثر تنش خشکی بر سازگاری و عملکرد دانه ی چهار رقم گندم پائیزه در ایرانشهر. مجله زراعت و اصلاح نباتات، جلد ۱، شماره ۱، ۴۵- ۳۷ ص.

۱-۱- مقدمه

ایجاد خشکسالی­های پی در پی به دلیل تغییر اقلیم و گرمایش جهانی، عدم یکنواختی بارش را به دنبال داشته و منابع آب را تحت تاثیر قرار می دهد (علیزاده و همکاران،۱۳۸۹). خشکسالی مهمترین عامل تنش­ زای محیطی بوده که تولید محصولات کشاورزی را محدود می سازد (خدابنده و جلیلیان، ۱۳۷۶). یک سوم ازکل زمین­های دنیا در مناطق خشک و نیمه خشک واقع اند و ما بقی با تغیرات فصلی و محلی آب مواجه می باشند (باتیس وهمکاران، ۱۹۷۳). کشور ایران با متوسط بارندگی ۲۴۰ میلی متر در سال، جز مناطق خشک و نیمه خشک طبقه بندی شده و نصف زمین­های زراعی آن در این مناطق واقع است (چاسمی و همکاران، ۱۹۹۵).

در ایران و در برنامه­ی پنج ساله ی دوم و سوم توسعه، بخش کشاورزی در اولویت قرار گرفته است اما با این وجود به نظر می رسد تا کنون سیاست­های دولت در بخش کشاورزی و در ارتباط با افزایش محصولات با موفقیت چندانی رو به رو نبوده است (قوشچی، ۱۳۷۹).

در میان گیاهان زراعی، غلات از اهمیت خاصی برخوردار بوده و دارای بیشترین میزان تولید و سطح زیر کشت در دنیا می باشند خصوصیاتی مانند سازگاری به شرایط آب و هوایی، عملکرد نسبتا مطلوب ، سهولت نگهداری و حمل و نقل آسان، غلات را به یک منبع مهم و عمده ی غذا برای انسان تبدیل کرده است (امام، ۱۳۸۳).کشور ایران در آینده با کاهش تولید محصولات کشاورزی و به دنبال آن افزایش واردات غلات رو به رو خواهد بود (دین و همکاران، ۱۹۹۲). در نتیجه دستیابی به ارقامی با توانایی رشد و نمو و تولید محصول بالا در شرایط خشک از اهمیت بالایی برخوردار است (رستگار، ۱۳۷۱).

تریتیکاله  به عنوان یک غله­ی ساخته­ی دست بشر می تواند جایگزین مناسبی برای غلات در شرایط نامناسب محیطی و در سیستم­های کم نهاده باشد (کامپوزانو، ۲۰۰۶ و ارکول و کوهن، ۲۰۰۳). این گیاه دارای خصوصیات مطلوبی مانند تحمل به سرما و خشکی، تحمل به بسیاری از بیماری­ها، تحمل به شرایط دارای سمیت و یا کمبود عناصر مغذی و کارآیی بهتر جذب فسفر می باشد از طرفی با توجه به کیفیت مطلوب تریتیکاله نسبت به جو و گندم این گیاه بصورت

می باشد از طرفی با توجه به کیفیت مطلوب تریتیکاله نسبت به جو و گندم این گیاه بصورت عمده در تغذیه دام و طیور مورد استفاده است و این مزیت به دلیل میزان بالای اسید آمینه لایسین (اسید آمینه گوشت ساز)، نسبت به چاودار و گندم و قابلیت گوارش بالای آن می باشد (واروگیز و همکاران، ۱۹۹۶).

۱-۳- گیاه شناسی:

تریتیکاله گیاهی زراعی از خانواده غلات، تک لپه، با ارتفاع ۵/۱-۱ متر، و دارای ظرفیت بالای تولید بوده که می تواند نقش مهمی را در تامین بخشی از نیاز علوفه ای کشور ایفا کند ( امام،۱۳۸۳). بر اساس زاویه انشعابات ریشه وتوزیع آن­ها در خاک، تریتیکاله دارای سیستم ریشه­های افشان می باشد (احمد و همکاران، ۲۰۰۶). این گیاه خود بارور بوده ولی ۱۰ تا ۴۰ درصد دگر باروری نیز  دارد این درصد دگر باروری، استفاده از خاصیت هتروزیس را بدون دو رگ گیری به خودی خود امکان پذیر می سازد گل آذین تریتیکاله سنبله و تا حد زیادی شبیه به سنبله چاودار است و قسمت بالای سنبله­ی آن مانند سنبله­ی چاودار کرک دار است طول سنبله و تعداد سنبلچه در آن بیشتر از گندم بوده و به ۲۵ تا ۴۰ سنبلچه می رسد در هر سنبلچه ۳ تا ۵ گلچه و در هرگلچه به طور متوسط ۳ دانه تشکیل می شود تولید تجاری تریتیکاله بعنوان اولین غله­ی ساخته شده به دست بشر، از سی سال گذشته در دنیا آغاز شده است (کیس وترفاس، ۱۹۷۸).

ریخت شناسی تریتیکاله شبیه گندم یا چاودار است تعداد پنجه و طول سنبله تابعی از عوامل ژنتیکی و محیطی بوده و نژادهای حساس به طول روز تعداد پنجه­ی کمتری نسبت به نژادهای غیرحساس دارند در واریته­های علوفه­ای تعداد پنجه زیاد صفتی مطلوب به شمار می رود. دانه تریتیکاله شباهت زیادی به چاودار داشته و تا حدود زیادی از دانه گندم هگزاپلوئید کشیده­تر است دانه در تریتیکاله از سه بخش: فرابر، آندوسپرم و جنین تشکیل شده است لایه آلورون در دانه­ی تریتیکاله بر خلاف لایه آلورون گندم بسیار نا منظم بوده و سلول­های لایه آلورون از لحاظ ضخامت دیواره­ها و اندازه تفاوت­های زیادی با هم دارند چروکیدگی دانه در تریتیکاله یک مشکل عمومی بوده که باعث کاهش وزن هکتولیتر و کاهش بازدهی آرد در این گیاه می شود (کاظمی اربط، ۱۳۸۷).

۱-۴- طبقه بندی:

تریتیکاله ­ها از آلوپلوئیدها مشتق شده و از تلاقی گندم و چاودار به وجود آمده­اند و در گروه­های اکتاپلوئید، هگزاپلوئید و تتراپلوئید ( اولیه و ثانویه) قرار گرفته و دارای تیپ­های پائیزه و بهاره هستند در سال ۱۸۷۵ اولین گزارش مبنی بر تولید هیبرید غیر بارور گندم – چاودار به انجمن گیاه شناسی نیرنبرگ ارائه شد (ویلسون، ۱۸۷۵). با وجود عقیم بودن این تلاقی این گزارش مقدمه­ی پژوهش­های گسترده­ای را فراهم کرد، به طوری که ریمپائو درسال ۱۸۸۸ هیبرید بارور گندم- چاودار را به دست آورده و در سال ۱۸۹۰ معرفی کرد (زیلینیسکی، ۱۹۷۴). اولین هیبرید بارور به عنوان تریتیکاله اولیه از تلاقی گندم هگزاپلوئید و چاودار دیپلوئید به دست آمد که حالت اکتاپلوئید داشت (لارتر، ۱۹۷۰).

با توجه به این که کروموزم­های تریتیکاله از جنس دو گیاه مختلف است، لذا ممکن است نوعی ناسازگاری ژنتیکی در آن مشاهده شود ثبات میوزی در تریتیکاله­های هگزاپلوئید بیشتر از اکتاپلوئید­ها است و این به اثر سیتوپلاسم و تجدید سازمان کروموزم­ها مربوط می شود همچنین تریتیکاله­های اولیه دارای مشکلاتی فراوانی مانند: عقیمی، محدود بودن دامنه­ی سازگاری، حساسیت به طول روز، ریزش دانه، خوابیدگی، پائین بودن کیفیت دانه و آرد هستند  و این مشکلات کارشناسان اصلاح نباتات را به تلاش بیشتر برای رفع آن­ها وادار می کند تلاقی بین یک گونه دیپلوئید و چاودار کار آسانی نبوده و در نتیجه تریتیکاله تتراپلوئید عملا تولید نشده است از طرفی تلاقی بین اتوپلوئیدهای گندم­های دیپلوئید و چاودار به لحاظ کمی تولید دانه و پائین بودن قوه­ی­ نامیه با موفقیت چندانی همراه نبود (هولس و اسپورگن، ۱۹۷۴و لارتر، ۱۹۷۰ و زیلینیسکی، ۱۹۷۴ و پلمن، ۱۹۷۸). نتایج این تلاقی بر طبق انتظار عقیم بود ولی در اواخر دهه ی ۱۹۳۰، از طریق مصرف کلشی سین، اکتاپلوئیدهای بارور به دست آمدند (زیلینیسکی، ۱۹۷۴).

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق تنش خشکی و تاثیر آن بر گیاهان
  • تحقیق تنش خشکی و انواع مکانیسم های مقاومت به خشکی
  • تحقیق تنش خشکی و اثرات تنش خشکی و تراکم کاشت بر رشد و نمو گیاهان و ویژگی‌های گیاهشناسی و مورفولوژیکی سیر
  • تحقیق تنش خشکی و آسیب های ناشی از آن و تاثیر تنش خشکی بر گیاه نخود
  • تحقیق گیاه شناسی جو و اثرات تنش خشکی بر ویژگیهای فیزیولوژیک و آناتومیک گیاه
  • برچسب ها : , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.