432 views
پیشینه تحقیق گیاه شناسی نخود و عدس و تاثیر فرآیندهای غذایی بر حذف عوامل ضد تغذیه ای دارای ۳۴ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
مقدمه ۴
۲- نخود ۹
۲-۱٫ تاریخچه نخود ۹
۲-۱-۲٫ گیاهشناسی نخود ۹
۲-۱-۳٫ ارقام رایج نخود ۱۰
۲-۱-۴٫ سطح زیر کشت و عملکرد در هکتار ۱۱
۲-۱-۵٫ ارزش تغذیه ای نخود ۱۱
۲-۲٫ عدس ۱۲
۲-۲-۱٫ تاریخچه عدس ۱۲
۲-۲-۲٫ گیاه شناسی عدس ۱۲
۲-۲-۳٫ ارقام رایج عدس ۱۳
۲-۲-۴٫ سطح زیر کشت و عملکرد در هکتار ۱۳
۲-۲-۵٫ ارزش تغذیه ای عدس ۱۳
۲-۳-عوامل ضد تغذیه ای حبوبات ۱۴
۲ -۴٫ تاثیر فرآیندهای غذایی بر حذف عوامل ضد تغذیهای ۱۴
۲-۵٫ همبرگر ۱۶
۲-۵-۱٫ انواع برگرها ۱۷
۲-۵-۲٫ مواد اولیه همبرگر ۱۷
۲-۵-۳٫ طبقه بندی همبرگر ۱۹
۲-۵-۴٫ روش تولید همبرگر ۱۹
۲-۶٫ مروری بر پژوهشهای انجام شده ۲۰
منابع ۲۸
رکنی، ن. ۱۳۸۷٫ علوم و صنایع گوشت، چاپ سوم، موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران. ۲۲۶۶، ۳۰۷ صفحه.
مقصودی، ش. ۱۳۸۶٫ همبرگرسازی. چاپ دوم، نشر علوم کشاورزی– تهران، ۲۰۶ صفحه.
پارسا، م.، اقری، ع. ۱۳۸۷٫ حبوبات، مصور اول، انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد، ۵۲۴ صفحه.
یعقوبیفر، م. ع.، شاکرینژاد، ع.، اکابری، آ. ۱۳۸۸٫ مقایسه کیفیت و ایمنی محصولات سوسیس و کالباس عرضه شده در شهر سبزوار با استانداردها، مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سبزوار، ۱۶: (۲) ۱۲۰– ۱۱۴٫
جوکار، ا.، هاشمی نصب، آ.، قناعت زاده، ل.، فرحناکی، ع.، حسینی، م. ۱۳۹۱٫ استفاده از آرد لوبیا چیتی جوانهزده به جای آرد گندم در تولید سوسیس آلمانی، مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، ۷: (۱) ۱۱۸– ۱۱۱٫
حداد خدا پرست، م. ح.، مهدویان مهر، ه.، حسینی، ز.، یوسفلی، م. ۱۳۸۸٫ اثر ضد میکروبی پودر عصاره برگ نوزرک در برابر استافیلو کوکوس در همبرگر، شمشین کنگره علوم باغبانی ایران، دانشگاه گیلان، ۲۲ تا ۲۵ تیرماه، ص ۲۱۵۲–۲۱۴۸٫
زینالزاده، ا.، میزانی، م.، چمنی، م.، گرامی، ع. ۱۳۸۹٫ تاثیر فیبر رژیمی سبوس ذرت (cornz trim) و گلوکونات کلسیم بر ویژگیهای کیفی سوسیس، علوم و غذایی و تغذیه، ۷ :(۳) ۱۶– ۵٫
نخ زری مقدم، ع.، طاطاری، م.، ارنیاز قرنجیک، آ. ۱۳۹۰٫ بررسی تاثیر زمان و سطوح مختلف کود روی بر عملکرد و اجزای عملکرد عدس. مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی. ۴: (۱)۲۹–
حبوبات – نخود – ویژگیها و روشهای آزمون. شماره استاندارد ۹۶، موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران.
Gok, I., Askın, O. O., Ozer, C. O., Kılıc, B. 2012. Effect of textured soy protein and tomato pulp on chemical, physical and sensory properties of ground chicken doner kebab, african Journal of Biotechnology Vol. 11(25): 6730-6738.
Serdaroglu, , Degirmencioglu, O. 2004. Effects of fat level (5%, 10%, 20%) and corn flour (0%, 2%, 4%) on some properties of Turkish type meatballs (koefte). Meat Science, 68 : 291–۲۹۶٫
Serdaroglu, M., Yıldız-Turp, G., Abrodimov, K. 2005. Quality of low-fat meatballs containing Legume flours as extenders. Meat Science, 70 : 99–۱۰۵٫
گوشت بخش اصلی رژیم غذایی در کشورهای توسعه یافته میباشد (زینالزاده و همکاران، ۱۳۸۹). ارزش غذایی پروتئین گوشت به مراتب از گیاهی بالاتر است، زیرا در تغذیه انسان علاوه بر کمیت، مسئله کیفیت پروتئین نیز مطرح است. بعضی از اسیدهای آمینه در بدن ساخته نشده و میبایست به همراه مواد غذایی وارد بدن گردند. پروتئین گوشت حاوی مقادیر قابل توجهی از اسیدهای آمینه ضروری میباشد. انواع و درصدهای اسید آمینه موجود در پروتئین گوشت در انواع مختلف حیوانات تقریباً یکسان است (رکنی، ۱۳۸۷). اگرچه اهمیت گوشت از نظر تغذیه مربوط به سرشار بودن آن از مواد پروتئینی میباشد ولی انواع ویتامینهای محلول در چربی و آب نیز در گوشت یافت میشوند. گوشت یکی از منابع سرشار از انواع ویتامینهای [۱]Bمیباشد (رکنی، ۱۳۸۷). در امریکا و اکثر کشورهای اروپایی محصولات گوشتی بخش عمده هزینههای مربوط به غذا را در بر میگیرند. فرآوردههای گوشتی در ایتالیا، اسپانیا، ایرلند و ترکیه ۳۰% هزینه مربوط به محصولات غذایی در انگلیس، هلند و یونان ۲۵% و در دانمارک، فرانسه و بلژیک ۳۵% این هزینهها را به خود اختصاص میدهند (زینالزاده و همکاران، ۱۳۸۹). در رژیم غذایی پرکالری کشورهای صنعتی، مصرف زیاد گوشت، رایج است، لیکن چنین وضعیتی در دیگر کشورها و مناطق جهان وجود ندارد. رژیم غذایی مردمان این مناطق، مصرف گوشت به میزان کم و در مواقع نیاز صورت میگیرد (موحد،۱۳۸۳).
جمعیت رو به رشد جهان، روی آوردن انسان به منابع غذایی جدید به خصوص منابع پروتئینی و به ویژه پروتئین حیوانی را به صورت امری اجتناب ناپذیری در آورده است (علوی یگانه و همکاران، ۱۳۸۶). افزایش جمعیت و شرایط جدید جوامع شهری، دسترسی فیزیکی به مواد غذایی تازه مثل میوه و سبزی را کاهش داده و افراد مجبورند برای رونق اقتصادی خانوادههای خود، بیشتر ساعات روز را در خارج از خانه و در محل کار خود بگذرانند. لذا برای سهولت دسترسی به مواد غذایی، غذاهای آماده[۲] رونق یافتهاند. این غذاها به دلیل تجاری بودنشان، طوری تهیه میشوند که برای مشتری جذاب باشند یعنی پرچرب، پرادویه و پرنمک باشند. تنوع قیمتهای آن امکان خرید را برای همه مردم از متمولترین تا بیبضاعتترین قشر جامعه به راحتی فراهم آورده است (یعقوبیفر و همکاران، ۱۳۸۸). محصولات گوشتی یکی از پر مصرفترین فرآوردههای غذایی به شمار میآید (رکنی، ۱۳۸۷). فرآوردههای گوشتی، فرآوردههای را مینامند که لااقل نیمی از آنها را گوشت تشکیل داده باشد و فرآوردههایی که از گوشت قرمز تهیه میگردند تحت عنوان (فرآوردههای گوشتی) نامیده میشوند. تنها در کشور آلمان، که یکی از بزرگترین تولید کننده فرآوردههای گوشتی میباشد، بیش از پانصد نوع محصولات با اسامی مختلف وجود دارد (رکنی، ۱۳۸۷). طبق مدارک موجود در وزارت صنایع، ظرفیت رسمی تولید فرآوردههای گوشتی (همبرگر، سوسیس و کالباس) در ایران، حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تن در سال میباشد، که اگر قبول کنیم تمام واحدها با ظرفیت کامل مشغول به کار هستند، تولید سرانه این فرآوردهها با احتساب ۶۵ میلیون نفر ایرانی، رقمی در حدود (۲-۳ کیلوگرم) میشود (مقصودی، ۱۳۸۶). فرآوردههایی که تحت عنوان برگر شناخته میشوند نقش عمدهای در تغذیه و تنوع غذایی مردم دارند. گوشت که از ترکیبات اصلی این فرآوردهها میباشد و یکی از اجزاء مهم غذایی انسان به شمار میرود، گوشت دارای ارزش غذایی بالا بوده و مصرف آن مقدار زیادی از احتیاجات بدن به ترکیبات تغذیهای را تامین مینماید. گوشت از نظر اسیدهای آمینه ضروری منبع بسیار خوبی از پروتئین با کیفیت بالا است. به علاوه در گوشت ویتامینهای ب کمپلکس و املاح بویژه آهن به مقدار فراوان وجود دارد (مقصودی، ۱۳۸۶). محصولات گوشتی که دارای انواع بسیار متنوعی هستند در تغذیه و تنوع غذای مردم نقش قابل ملاحظه و عمدهای دارند. این فرآوردهها از نظر تغذیهای بدلیل ترکیب کاملتر اسیدهای آمینه آنها از گوشت خالص ارزش پروتئینی بالاتری دارند. در حال حاضر شکلهای مختلفی از گوشت چرخ شده تهیه میگردد و ماده اولیه آن به فرمهای گوناگون و با ضخامتهای مختلف توسط تولید کنندگان تولید و به صورت منجمد توزیع میشود. در کشورهای خارجی این محصولات را پتی[۳] مینامند که بر اساس نوع گوشت بکار گرفته شده از دامهای مختلف نامگذاری میشوند. علاوه بر آن، نام برگر[۴] نیز در این فرآوردهها بسیار استعمال میشود. برگرها علاوه بر ویژگی های گوشت دارای مزایای ذیل میباشند؛
الف: هزینه نهایی محصول تولید شده این فرآوردهها نسبت به گوشت پایین بوده و توانایی دسترسی طبقات کم درآمد به این محصول بیشتر است.
ب: برگرها علاوه بر اینکه دارای پروتئین حیوانی میباشند (به خاطر وجود گوشت و احیاناً تخم مرغ و کازئین) دارای مقدار پروتئینهای گیاهی (گلوتن، سویا و آرد سوخاری ) نیز هستند.
پ: گوشت خالص از نظر کربوهیدراتها فقیر بوده و از این نظر تامین کننده احتیاجات بدن نیست در صورتی که در فرآوردههای گوشتی این نقص تا حدی برطرف شده است.
ت: در فرآوردههای برگری به دلیل استفاده از انواع متنوع مواد اولیه حیوانی و پروتئینی (گوشت، کازئین، شیر خشک، روغن، پروتئین سویا، گلوتن، تخم مرغ و غیره)، در این محصولات برگرها یکی از کامل ترین غذاها به شمار می روند (مقصودی، ۱۳۸۶).
جامعه سالم وقتی که به سوی توسعه گام بر میدارد نباید از جهت تامین پروتئین به مثابه رکن اصلی تغذیه عقب بماند و امروزه اهمیت پروتئین حیوانی به عنوان یکی از نیازمندیهای انسان بر کسی پوشیده نیست و در این میان گوشت از جایگاه ویژهای برخوردار است. استفاده از فرآوردههای گوشتی به عنوان تامین کننده قسمتی از پروتئین مصرفی و جایگزینی آن به جای درصدی از گوشت مصرفی سرانه میتواند پاسخگوی از مشکلات اقتصادی و تغذیهای جامعه باشد (مقصودی، ۱۳۸۶).
دان (۱۸۸۲) معتقد است که سیسر[۱] از واژه عبری کیکس[۲] به معنای کروی مشتق شده است (باقری و همکاران، ۱۳۷۶). زمان استفاده از نخود ممکن است به هفت هزار تا هشت هزار سال قبل از میلاد با گندم، جو و عدس باز گردد. نخود باستانی در دوره اولیه اهلی شدن با بذور بسیار کوچک شبیه به فرم های وحشی آن یافت شده است، احتمالاً انسان عامل انتخاب بذور درشتتر طی فرآیندهای بعدی اهلی شدن بوده است (پارسا و باقری، ۱۳۸۷).
تمام واریته های مورد کشت نخود، دیپلوئید (۱۶=n2) و خود بارور هستند. جنس سیسر[۳] را که در طایفه ویسیا[۴] طبقه بندی میشد، اخیراً در یک طایفه تک جنسی به نام سیسرا[۵] طبقه بندی شده است. این جنس متشکل از۴۲ خویشاوند وحشی است که هشت مورد آن یکسالهاند. از بین خویشاوندان وحشی نخود سیسر رتیکلیتم[۶] تنها گونهای است که با گونه نخود زراعی یا سیسر آرتنیوم[۷] تلاقی پذیری دارد و دو رگ کاملاً بارور با میوز عادی تولید مینماید (پارسا و باقری، ۱۳۸۷). بطور کلی، ارقام نخود به دو تیپ دسی[۸] و کابلی[۹] تقسیم میشوند، بذور ارقام تیپ کابلی دانه درشت و کرم رنگ میباشند، در حالی که بذور ارقام تیپ دسی ریزتر و رنگین هستند (قلی پور و همکاران، ۱۳۸۲).
[۱] Cicer
[۲] Kikus
[۳] Cicer
[۴] Vicieae
[۵] Cicereae
[۶] C. reticulatum
[۷] C. arietinum
[۸] Desi
[۹] Kabuli
[۱] B complex
[۲] Fast food
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر